Fotbollsplaner med hög spelbarhet

tisdag, 04 april 2017

matchbild webFotbollsplaner anlaga med Hekla Green blir extremt tåliga och spelbarheten ökar. Detta eftersom pimpstenen håller kvar vatten i sina porer samtidigt som den effektivt dränerar bort överskottet. Nyanlagda Harlyckan IP i Helsingborg har Hekla Green som underlag och har av flera spelare benämts som bästa planen i Sverige! 

Läs mer »

Växtbäddsuppbyggnad

onsdag, 29 mars 2017

Bara Mineraler_Produktkatalog_2016_FINAL_Page_14För att göra det lättare för er kunder vid planering av växtytor har vi på Bara Mineraler tagit fram en lathund över hur växtbäddar kan byggas upp på ett smart sätt. Dokumentet visar även vikter för växtbäddarna. Klicka här för att se lathunden för växtbäddar.

Läs mer »

Lerkonferens

tisdag, 21 mars 2017

hbsydBara Mineraler kommer att medverka på konferens om lera i modern inomhusmiljö den 12 maj. Intresserad av att gå? Klicka här för mer information!

Läs mer »

Urban grönska

torsdag, 09 mars 2017

HLTC BrovaktenVisst är växter och grönska i våra omgivningar viktiga för vårt välbefinnande?! Med Hekla Lättjord Typ C kan högre växtbäddar skapas trots krav på låg vikt vilket medför större möjligheter för växtligheten. Hekla Lättjord Typ C väger endast 1025 kg/m3 vid fältkapacitet! 

Läs mer »

Trädplantering Malmö

måndag, 06 mars 2017

På nyanlaga Nobeltorget i Malmö har man valt att plantera träden i Hekla Pimpstensskelett. På så sätt säkerställs så väl vatten som syretillgången för träden. Detta gör att träden kommer växa och frodas och malmöborna får en fin grön oas att trivas i. nobeltorget1

Läs mer »